Moteindustrien blir stadig smalere – bokstavelig talt

May 22, 2018

 

Klærne blir mindre, størrelsene varierer og plus size-avdelingene forsvinner. - Nå er vi lei, sier Nastaran Marie Kowabi og Carina Elisabeth Carlsen.

Tidligere plus size modell og influencer, Nastaran Marie Kowkabi og influencer og kroppsaktivist, Carina Elisabeth Carlsen, tar nå et opprør med moteindustrien, etter flere års frustrasjon og skuffelse.

 

- Her forleden var jeg ute å skulle kjøpe meg en shorts. Det fant jeg ikke, men jeg fant derimot ut at flere av butikkene jeg tidligere har handlet i har lagt ned sin avdeling for utvidede størrelser. Jeg mottar også ukentlig meldinger og e-poster fra kvinner som uttrykker sin frustrasjon over de stadig krympende størrelsene og det manglende mangfoldet i motebransjen, sier Carina Elisabeth Carlsen.

 

Mer vanlig å være misfornøyd

Norge ligger i verdenstoppen i å være misfornøyd med oss selv. At kvinner er misfornøyde med egen kropp er i dag så vanlig at fenomenet har fått navnet “normativt misnøye”. Det er altså uvanlig å finne en kvinne som er fornøyd med eget utseende.En gjennomsnittlig norsk kvinnekropp ligger på størrelse 42-44, men når størrelsene stadig blir mindre, sender det kvinner med såkalt normale størrelser gråtende hjem. Det skader selvbildet, og skaper irrasjonelle bekymringer. Man kan argumentere med at det bare er et tall, og at man bare får kjøpe en størrelse større, men hva når det ikke finnes noen større størrelser? Carina og Nastaran er spesielt bekymret for signalene dette sender til den yngre generasjonen.

 

- Vi har blitt et samfunn som hyller idealkroppen og ser ned på alt annet. Vi lærer fra vi er barn at det er hverken bra eller pent å være tjukk eller annerledes, og da synes vi det er ekstra vondt at så mange lures til å tro de er mye større enn de er, og med det få knekt selvbildet sitt unødig, sier Nastaran.

 

#MoteForAlle

- Dersom moteindustrien ikke vil lage klær til oss, må vi gå nakne da, sier Carina. Derfor inviterer de to kroppsaktivistene til markering av moteindustriens manglende mangfold. Under emneknaggen og slagordet #MoteForAlle, inviterer de til å bli med å marsjere gjennom Karl Johans Gate, lørdag 26.mai, iført undertøy, søppel-, potet-, eller papirsekker.

 

De to er opptatt av at ingen skal ekskluderes: - Vi kjenner mange som tror at kroppene deres er for rare, at de er annerledes eller vanskelig å kle, når de jo har helt vanlige kropper. Motebransjen er for streng, og vi savner et større mangfold slik at folk flest, høye, lave, tjukke og tynne, kan kjenne seg igjen. Derfor oppfordrer vi så mange som mulige til å være med, enten grunnet egen frustrasjon, eller i solidaritet.

 

Markeringen starter klokken 12.00, og går fra Østbanehallen, til Egertorget. På Egertorget blir det holdt appell av blant annet Høye damer i høye hæler, m.fl.

 

Link til eventet: https://www.facebook.com/events/232682920811612/

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

June 13, 2018

January 8, 2018

December 30, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • FUIF3rW
  • Twitter Social Icon

Sosiale medier

 

© 2023 by Nicola Rider. Proudly created with Wix.com