2017 – en kroppspositivistisk kavalkade!

December 31, 2017

 

Det har vært en berg og dalbane uten like dette året, men 2017 har tross alt vært et sabla godt kroppspositivistisk år! Her er mine 10 høydepunkter for 2017!

 

Dette året har gitt oss en hel del å erge oss over, fra vagina highlightere til Hans Rustads uttalelser om kroppen til Erna Solberg. Det har vært mye negativ og usunn fokus på kropp, men jammen har det vært en del bra også. Generelt har høydepunktene i 2017 ligget på hvor naturlig det er å ha en kropp, med alt det medfører, og jeg har derfor samlet noen av mine høydepunkter fra året som har gått. 

 

 1. Lady Gagas opptreden under Super Bowl

  Lady Gaga gjorde en fantastisk opptreden under Super Bowl, og det er i grunnen det folk burde ha sittet igjen med – en enorm respekt for Lady Gaga. Istedenfor ble kroppen hennes diskutert opp og i mente av internettroll, og kommentarene gikk i all hovedsak på at hun var for tjukk og burde begynne å trene. Dette mener jeg personlig viser hvilket urealistisk bilde vi har av kvinnekroppen. Det vi ser her er en kropp i bevegelse, som strekkes i alle ulike retninger og da vil det naturlig nok bli noen rynker her og der. Jeg stemmer for obligatorisk anatomi-, og folkeskikkurs sponset av staten.

  Gaga hadde absolutt ikke trengt å svare, men hun gjorde det, og jeg tror vi med sikkerhet kan si hun vant diskusjonen.

  Fikk du ikke sett opptredenen, kan du se den her:

 2. Skjønnhetsdronning Mikayla Holmgren
   

   

  Mikayla Holmgren er den første med Downs syndrom som har deltatt i Miss Minnesota, USA. Hun stilte på lik linje med alle andre, og vant to priser den kvelden.  
  Her er jeg som vernepleier kanskje litt inhabil, men jeg synes det er på tide, og viktig, at mennesker med ulike utviklingshemminger blir ansett som likeverdige, også på andre arenaer enn arbeid. Vi snakker hele tiden om å få mennesker med utviklingshemming ut i jobb, men det skal mer til for å integreres i et samfunn. Du må kunne anses som et likeverdig medmenneske også. 
  Holmgren er vakker, sexy og en voksen kvinne - stikk i strid med det barnslige bildet vi ofte har av mennesker med utviklingshemming, og da spesielt med Downs syndrom. Derfor mener jeg dette er en kroppspositivistisk seier, rett og slett fordi hun eier seg selv, og ikke skammer seg en milimeter.
   

 3. Amanda Roberts om å elske seg selv
   

   

  Amanda Roberst er kroppspositivist, og har fjernet overflødig hud, etter at hun gikk ned I vekt. Det skapte furore, fordi mange mente hun tok tilbake det hun sto for, ved å bli tynn.
  Dette setter fingeren på noe veldig viktig synes jeg. Kroppspositivisme handler om å være glad i kroppen sin, og å være på plass mentalt. Det betyr ikke at du ikke skal kunne gjøre endringer, men at når disse endringene forekommer, må du vite hvorfor du gjør de. For å sitere Roberts: «Hvis du er glad i deg selv, skal du gjøre det DU mener er best for kroppen din”.
  Dessuten - dete r en myte at bare tjukke folk kan være kroppspositivister.
   

 4. #DontHateTheShake

  Dette er en emneknagg som egentlig startet i begynnelsen av 2016 av Instagramaktivisten Melissa Gibson («Yourstrulymelly), men som i april i år tok helt av, mye takket være Megan Jayne Crabbe, også kjent som @bodyposipanda.
  #DontHateTheShake handler om å danse med den kroppen du har, og la det riste løs! Det ligger omlag 10.000 innlegg ute, og har du ikke kastet deg på bølgen er det ingenting å vente på - shake løs!
   

 5. Strekkmerker som kunst

  Strekkmerker fikk en ny vår når Sara Shakeel lagde kunst ut av de. Trenden gikk som en farsott på soaiale medier, og plustelig var strekkmerker vakre!
  Strekkmerker er en greie som hører livet til. Du kan få det enten du er tunn eller tykk, og det handler om at kroppen din er i forandring. Det er ikke farlig, og det er ikke stygt.
   

 6. Når motebransjen våknet. I hvert fall litt.

   Å finne klær når du faller utenfor det motebransjen lurer deg til å tro er gjennomsnittet, enten i den ene eller andre enden av skalaen, er kjempevanskelig. Ofte hører vi jo at motebransjen ikke ønsker å lage klær for store mennesker, fordi de ikke vil assosieres med det de mener er dårlig helse. Derfor var det gledelig å se at både Mikael Kors og Nike tok til vettet i 2017!
  Mikael Kors brukte modellen Ashley Graham på catwalken, som første modell over str. 40. Nå er ikke str. 40 spesielt stort, men det er et steg frem, i det minste. 
  Nike på sin side lanserte en egen plus size kolleksjon, det populære tv-programmet Project Runway har nå modeller opp til str.50, og Victorias Secret fikk kjeft mer enn en gang for å bare vise en type kvinnekropp. Mer av dette i 2018!
   

 7. #MeToo

   #MeToo handler om seksuell trakassering, uønsket seksuell oppmerksomhet, etc, og har bragt en rekke vonde og såre historier til overflaten. Det positive er at fokuset på grensesetting og respekt ovenfor egen kropp er mer aktuelt enn noen gang. Nedsettende kommenatrer om andres kropp blir stadig slått hardere ned på, og det gjør at ihvertfall jeg tror det finnes håp. Dette var starten på den revolusjonen vi har ventet på!

   

 8. #Postitgeriljaen

  Skuespiller og kroppsaktivist Ulrikke Falch, kjent fra tv-serien SKAM, og power woman Susanne Kaluza startet #positigeriljaen, som gikk som en farsott verden over. Folk hang opp hyggelige beskjeder overalt, og vi fikk alle en påminnelse om at vi er viktige, og bra nok som vi er!
   

 9. Da prinsesseboka ble trukket fra markedet

  Mange husker sikkert prinsesseboka der det gikk frem at set sunt kosthold, ville få deg til å se like bra ut som en Disney-prinsesse. Det skapte furore, og det tok ikke mange dagene før den ble trukket fra markedet.  Dette beviser at det nytter å si ifra!
   

 10. De personlige historiene
  Gjennom hele dette året har jeg mottatt historier fra fjern og nær, som kan fortelle om sine personlige reiser, og seire. Sosiale medier har vært fulle av disse små, men viktige reisene. Ikke alle er kjendiser, og ikke alle har nådd medias søkelys, men sammen utgjør de en hel hær av inspirasjon, motivasjon og ikke minst - håp. For hvert menneske som får tro på seg selv, og lærer viktigheten av å elske seg selv, er det en person til som kan inspirere andre til å stå i mot. 
  Dette er viktige stemmer som skal være med inn i 2018!

  Heia dere alle!

 

Det er selvsagt en rekke kaktuser som burde vært delt ut, men vi starter 2018 positivt! Hva er dine kroppspositivistiske høydepunkt dette året?

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

June 13, 2018

January 8, 2018

December 30, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
 • Facebook Social Icon
 • FUIF3rW
 • Twitter Social Icon

Sosiale medier

 

© 2023 by Nicola Rider. Proudly created with Wix.com