Kroppspositivistisk Julekalender, 3.desember: gjør endringer for din egen del!

Jeg har ofte fått høre at det ligger mye motivasjon i selvhat, og jeg har lurt veldig på hva i alle dager det er som får folk til å komme med en slik påstand.

Selvhat vet jeg alt om, og er det en ting det ikke var, så var det motiverende!

Likevel omgir det oss til enhver tid, enten det er folk som ber deg passe litt ekstra på når du spiser, som mener du bør kle deg annerledes, som mener at det å shame folk til dårlig selvtillit er en bra ting, eller artikler som forteller deg alt du gjør feil her i livet. Er det da med glede du enten spiser sjokolade eller løper en tur, lurer jeg på…? Jeg emner bestemt nei, og tenker også at dersom du bruker store deler av livet ditt på å få folk til å skamme seg for hvordan de ser ut, eller engasjerer deg veldig mye i andres kropper på denne måten - da har du problemer som stikker lengre enn at du ikke liker feite folk.

Den siste synes jeg er ekstra søt, for han var noen år for sent ute når han skrev kommentaren. Ekstra pluss for å kalle seg noe så heftig som Commander in Bed.

Men tilbake til saken:

Burde ikke målet være å elske sin egen kropp, på en sånn måte at man ikke rammes av denne skammen, og er rustet til å gi litt blanke? Jeg har fått en hel drøss med fien påminnelser om hvorfor jeg må gå ned i vekt, og jeg kan ikke huske å ha tenkt at en eneste av de har hjulpet meg på noe som helst måte.

Jeg mener motivasjon må ligge i noe annet enn en konstant frykt for å ikke være bra nok, og heller ligge i konkrete mål for din egen del. Du er ikke satt til denne verdenen for å glede noen med ditt utseende, og skal heller ikke føle det som et press at du må jobbe for å bli det.

Nå nærmer vi oss tiden hvor folk skal sette nyttårsforsetter, og fryktelig mange kommer til å sette seg mål om å bli tynnere, trene mer, osv. Da tror jeg det er viktig at vi finner ut hvorfor vi setter oss slike mål. Er det for ens egen del? Eller er det for å passe inn i samfunnets trange rammer for hvordan en kropp skal se ut?

Kanskje vil man komme i bedre form, så man ikke peser opp trappene, også videre, men enten det er opp eller ned i vekt, større eller mindre pupper, farging av hår etc, så skal aldri motivasjonen ligge i at du ikke er bra nok. For det er du, og skal du gjøre endringer er det for din egen skyld - ingen andres.

God jul!


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts