Kroppspositivistisk julekalender!


Det er litt I seneste laget, men jeg kom nettopp på at jeg jo absolutt burde hatt en kroppspositivistisk julekalender!

I går skrev jeg om kvinnelig onani, med #KlittringErKult, og bak dagens luke ligger det noen kroppspositivistiske tips og triks!

Kroppspositivisme handler i korte trekk om å ha en psykisk god helse, direkte knyttet til eget selvbilde. Det betyr at man skal være fri for kroppspress, og bekymringer som har med dette presset å gjøre. Det er likevel ikke sånn at man MÅ elske hele kroppen med en gang. Jeg mener at dette absolutt bør være målet, fordi det gjør en sterkere og bedre rustet ovenfor alle de urealistiske kravene som stilles til kroppen i dagens samfunn. Det er likevel en lang prosess og ikke noe som er gjort på 1-2-3.

Det tar nemlig tid å gå fra å tro at man ikke har noen egenverdi til å innse at man er et fullverdig menneske, og derfor tror jeg vi må begynne tidlig. Mennesker er lettest å påvirke i barne- og ungdomsårene, og det er derfor viktig at vi lærer de at det finnes mer her i livet enn å «bare» være pen – og at vi ikke kjøper sånne babybodyer som dere så isted. Vi gir utseende altfor mye makt, og når vi som voksen personer også måler vår verdi i hvor attraktive vi er, så er det ikke rart at unge mennesker tar etter.

OBS: Det at man er lettest å påvirke når man er i ungdomsårene, betyr ikke at alt håp er ute for oss litt eldre. Det kan bare ta litt mer tid, fordi tankemønsteret vårt har har grodd seg fast.

Jeg tenker at det hjelper å begynne i det små, og ikke presse seg selv til å omfavne alt med en gang. Det kan gi en overveldende følelse av å mislykkes hvis man ikke greier det, og det er det siste man trenger.

Nå er det viktig for meg å understreke at jeg snakker utfra egne opplevelser, tanker og erfaringer, og at det som har hjulpet for meg, ikke nødvendigvis hjelper for alle andre, men jeg tror absolutt det er verdt å prøve.

Slutt å snakk nedsettende om deg selv, og gi deg selv komplimenter istedenfor å snakke stygt om deg selv. Som jeg har skrevet om flere ganger – når du hører noe mange nok ganger begynner du til slutt å tro på det. Derfor vil jeg gjerne snu den trenden, og heller begynne å tro på det fine som blir sagt. Da tror jeg også at man vil ha en større aksept for andres kropp og utseende, og trangen til å kommentere stygt om både deg selv og andre vil bli mindre.

Så: Finn en fysisk ting du liker ved deg selv, og snakk pent om den. Det kan være overarmen din, rumpa di, håret, etc. Om du ikke elsker den eller det fult ut, så si det likevel til deg selv. Hører man noe mange nok ganger, tror man til slutt på det. Dette er en fin måte å manipulere seg selv på, og selv om det kanskje kan virke litt rart, kanskje også både feil og dumt, er det noe med å tørre å si ting høyt til seg selv. Og plutselig en dag blir det sannheten, og du kan gå videre til neste kroppsdel.

Tanker og følelser rundt oppfatninga v eget utseende, og hva du tenker om kroppen din, har en stor innvirkning på den psykiske helsen, så vær flink å ta vare på deg selv!

Jeg har gått fra å henge tepper over speilene hjemme til å flørte uhemmet med meg selv.

Og helt til slutt: jeg heier på deg!


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts