Klittring er kult!


Jeg er i overkant opptatt av at man skal slutte å skamme seg for å onanere. Jeg mener onani både er sunt og fint av mange ulike grunner, og derfor har en av mine kjepphester her i verden blitt å spre gleden ved å ta på seg selv!

Da jeg gikk på ungdomsskolen, husker jeg vi hadde seksualundervisning hvor vi blant annet snakket om onani. Seksualundervisninger var av den labre sorten, og han som holdt den var gymlærer, og var mer opptatt av å vite menstruasjonssyklussen vår, for å sørge for at vi ikke skulket svømmingen.

Da vi kom til kapittelet der vi snakket om onani, var det lite informativt, og resulterte i et hylekor fra samtlige av jentene i klassen, om hvor ekkelt det var, og hvor skitne jenter som gjorde det var. Jeg var ikke moden nok til å skjønne at de messt sannsynlig også tok på seg selv, og at deres reaksjon ble fremprovosert av et samfunn som sier at kvinner ikke har noen seksualitet, og når de først har den, skal de skamme seg for den.

Selv onanerte jeg masse, og hadde mye glede av det. Jeg hadde aldri opplevd skam hjemmefra, annet enn en litt striks beskjed da jeg var tre år om å ikke gjøre det på venteværelset på legekontoret, og heller vente til jeg kom på mitt eget rom (true story).

Uansett - den episoden fra ungdomsskolen ødela masse for meg, og jeg kunne feks gråte etter at jeg hadde onanert fordi jeg følte meg så ekkel, eller lot i lengre perioder være fordi jeg ble fysisk dårlig ved tanken. Det ødela også masse for sexlivet mitt på andre måter, også i voksen alder, og er igrunnen ikke noe jeg unner noen. Det er forferdelig å skamme seg på grunn av egen seksualitet, kropp eller identitet. Nå skal det sies at ting nok har forandret seg noe siden jeg var 13. Vi har uke seks, og barn generelt får bedre seksualundervisng enn det min genrasjon gjorde, men jeg har fortsatt inntrykk av at man stort sett snakker negativt om sex. Det er selvsagt viktig å ha prevensjonsundervisning og å snakke om hvordan man blir gravid og hvordan man unngår uønsket graviditet, men sex er veldig mye mer, og kan være både godt, morsomt og bra. Og der spiller onani en viktig rolle, og da må vi også fjerne stigmaet rundt det.

Fordi; onani for kvinner fremstilles så godt som alltid som noe veldig seksuelt. Og det er det jo forsåvidt også, men så lenge du onanerer alene, er det for din egen del og ikke for alle andres. Damer som onanerer portreteres ofte fra "the male gaze". The male gaze er en feministisk teori om at verden ofte fremstilles på en hetroseksuell måte, og fra mannens ståsted - altså det mannlige blikket. Eksempelvis er reklamen vi omgir oss daglig full av seksuelle referanser, ofte rettet mot menn.

Et eksempel på dette ser vi her:

Her:

Og her:

Den første er en reklame for bruktbil, og sammenligner brukte biler og brukte damer. Noen har pult henne..., jeg mener - kjørt bilen før deg, men er det så farlig...? Reklame nummer to og tre tar oss tilbake til hva denne bloggposten handler om - damer som onanerer. Den ene er en sjokoladereklame, og den andre er reklame for parfyme. Jeg kan ikke akkurat si jeg får lyst på hberken det ene eller andre, men oppmerksomhet får de nå, ihvertfall...

Men jeg vil altså slå et slag for de positive sidene ved onani, helt fritt for seksualisering, og heller gjennomsyret med nomalisering.

1) Det er helt normalt. Det høres ut som noe fra Juntafil, men nå er det jo faktisk sånn at det er helt normalt å onanere. De aller fleste gjør det, og det gjøres i alle aldre. Og nettopp derfor er det helt utopisk at man skal skamme seg. Det er som å skamme seg fordi man spiser pizza. Og de fleste spiser pizza,

2) Du blir kjent med din egen kropp. Du lærer din egen kropp å kjenne, finner ut hva du liker, og hva du ikke liker. Du lærer hva du kommer av og hva du eventuelt ikke kommer av. Det kan der igjen hjelpe på selvtilliten, fordi du får en større seksuell kompetanse på deg selv.

3) Det reduserer stress Å onanere kan redusere stress, fordi du slapper mer av mens du holder på. Å onanere før du legger deg kan også hjelpe på natesøvnen, fordi man slipper opp en del spenninger. Og når man ikke er så stresset. blir man ofte også gladere. Orgasmer er med andre ord bra for deg!

4) Du lærer dine egne grenser å kjenne

Og det er så utrolig viktig! Ikke la noen ta på deg mot din vilje, eller gjøre noe du ikke setter pris på. Andres nytelse skal ikke under noen omstendigheter gå på bekostning av din velvære. Det er du som bestemmer hva som skal skje med din kropp. Også er det selvsagt viktig å respektere andres grenser.

5) De færreste kommer av penetrering alene Dette tok det mange år før jeg skjønte. Jeg har alltid tenkt adet har vært noe galt med meg, siden jeg ikke nødvendigvis har satt så pris på penetrering ihvertfall ikke ene og alene. Det fremstilles hele tiden som om damer kommer så fort de får en penis i seg, men det er faktisk ikke tilfelle. Derfor er det ekstra bra å være kjent med sin egen kropp på en sånn måte, at man

Til sist oppfordrer jeg til å bruke hendene litt av og til, og kanskje ta pauser fra vibratoren en gang i ny og ned, fordi klitoris kan bli nummen av det. Jeg har ikke funnet noen studie som bekrefter dette, men det er en kjent sak at hvis du stimulerer klitoris for mye med batteridrevne saker, kan du ha behov for mer og mer stimuli før du når klimaks fordi klitoris blir nummen.

Det er likevel viktig å nevne at man ikke skal onanere hvis man ikke vil. Da er det hverken godt eller bra, og hele poenget er liksom borte.

Hvis du trenger hjelp til å komme i gang, kom jeg over denne guiden. Plukk det som passer deg.

For å fremme den positive seksualiteten litt, har jeg laget disse, og prøver å spre de i sosiale medier.

Jeg synes ikke vi har gode ord for kvinnelig onani, så derfor tar jeg meg den friheten å adopterer det svenske ordet "klittring", og introduserer mitt nye prosjekt - #KlittringErKult! Spre det glade ord!


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts