Jeg hater mensen!


Dette er en gammel blogg, men en god ting kan ikke gjentas for ofte, mener nå jeg.

Jeg hater mensen. Det passer liksom aldri at den kommer, og imed jeg ikke vil ha barn synes jeg strengt tatt den bare kan kuttes ut. Men mensen oppfører seg som gynekologen min og sier «du er for ung til å avgjøre det, jenta mi – du kan ombestemme deg vet du», også dukker den opp igjen.

Derfor, mest for å rettferdiggjøre meg selv og min egen oppførsel, skal jeg snakke/skrive om mensen, for jeg synes det er viktig å ufarliggjøre denne litt triste fienden. Jeg har nemlig lenge trodd at jeg var den eneste i hele verden som ikke fikk gått ordentlig på do når jeg hadde mensen, eller som kan grine og være sykt kåt samtidig.

Men det er jo helt normalt!

Derfor – her er min liste over ting du ikke skal bekymre deg for:

1. Cravings Det er lov å spise sjokjolade. Jeg har ikke noe spesielt søtsug når jeg har mensen (jeg har søtsug hele tiden, nemlig), men fuck it – jeg lar fordommer og myter komme meg til gode her. Jeg pleier forresten å handle inn tamponger når jeg handler inn ekstra mye sjokolade, som for å unnskylde meg selv litt når jeg har gått amok i godterihylla, så ikke de bak kassa skal dømme meg. Dette kan jegv forresten finne på når jeg ikke har mensen også, men…

2. Onanering Nå vet ikke jeg om det gjelder alle, men flere jeg kjenner og jeg har snakket om dette. Onanering når du har mensen er like gøy som alltid, bare du ikke kommer. Å komme når du har mensen er som om eggstokkene sprer seg som sjøen gjorde for Moses, men istedenfor å fylles med pilgrimmer, fylles dette tomrommet med smerte. A) det blir flomvarsel og rødehavet og hele den biten der, b) the pain…!

3. Det er ok å ta seg en sykedag… … hvis du er syk. Fytti hælvette. Forrige måned fikk jeg konstante blodstrykksfall. Det var helt forferdelig og jeg trodde jeg skulle dø. Jeg gikk tilogmed til legen som ikke fant ut hva det kunne komme av. Et raskt googlesøk avslørte at det var pga menstrasjonen. Denne måneden har jeg bare vondt. (Jeg får manflu når jeg er syk, så jeg begynte faktisk å grine sist gang.)

Verst var det at vi hadde et show på Skeive Sørlandsdager, og jeg avslutter den ene acten (Titanic på seks minutter) med å ligge på gulvet. Nesten naken. Med herreparykk og en 2 meter lang, heklet penis. Og mens Rose lystig løp av scenen sjanglet Jack etter og holdt på å falle av senen, takket være de forbanna blodtrykksfallene. Kroppen tømtes faen meg for blod (inbiller jeg meg)!

Takk, moder natur <3

4. JEG ER IKKE SUR!!!! Humørsvingninger er visstnok ganske vanlig. Det kan være jeg har ekstremt lite selvinnsikt, men jeg synes jeg er ganske stabil. Husk at det er lov og helt normalt å være sur selv om man ikke har mensen, og den neste som spør om jeg har mensen fordi jeg er grinete kommer jeg til å sparke i bakhodet med høye heler. Just sayin’.

5. *Prrr* Jeg kan gå fra knusktørr til out of control horny på null komma svisj, og jeg minner mest om en hunkatt som ligger og vrir seg i veikanten i håp om at noen skal forbarme seg over henne. Se punkt 2. Jeg prøver derfor å unngå aktiviter som på noen som helst måte kan minne om seksuelle aktiviteter. Det er vanskelig, for jeg forbinder åpenbart det aller meste med seksuelle aktiviteter.

5. Nysing Sweet mother of all things evil…!

6. Opp tre buksestørrelser på tre dager Du blir oppblåst. Det har jeg heller ikke merket så mye til tidligere, men det har åpenbart vært fordi jeg er tjukk og stort sett har klær som er kinda stretchy. Når jeg skulle sette på meg korsettet sist var det plutselig altfor trangt, og jeg fikk faen ikke lukket det igjen nederst. Ikke var det så lenge siden jeg hadde hatt det på heller, men tre dager etter skjønte jeg jo at det ikke nødvendigvis var fordi jeg hadde lagt på meg i rekordfart. Det er ubehagelig, og leder til punkt 7.

7. Gass, gass, gass! Som følge av at man blir oppblåst, må man prompe. Jeg fiser faen meg konstant når jeg har mensen. Og det lukter hakket jævligere enn vanlig. Dette fører igjen til neste punkt…

8. For mye eller for lite Vi MÅ snakke om å bæsje når du har mensen. Når du har mensen er det masse hormonforandringer i kroppen, og det går utover dovanene dine. Enten får du ikke drite i det hele tatt, eller så kommer det altfor mye av det. Jeg trodde jo jeg var den eneste i hele verden som hadde det sånn, for hos meg stopper det av og til opp. Og når det først kommer må alle vinduer og dører åpnes, av hensyn til både min egen og andres helse.

Det kan visstnok ha litt med spisevaner å gjøre også, ettersom de fleste får interessante cravings for både det ene og det andre før mensen, men det skjønner jeg iiiingenting av. *kremt*

Du lan lese mer om dette her.

7. Det passer aldri Hver jævla gang jeg skal ha show…! det verste var da jeg skulle være krabbe på piratfestivalen i år, og jeg oppdaget 4 sekunder før jeg skulle på scenen at kroppen var drittsekk. I den acten har jeg en hudfarget truse, og det passer jo ekstra bra når du ikke rekker å dytte noe oppi der, og det er Niagrafallet i trusa.

10. Det er helt normalt! Hurra for at kroppen fungerer, selv om den oppfører seg som dritt! Hurra for at du (mest sannsynlig) ikke er gravid! Hurra for at du kan spise sjokolade og oppføre deg som ei drittkjerring uten at noen har lov til å si noe som helst!

Og helt til slutt – ingen har noe med om du ønsker å bruke bind, tamponger, menskopp, etc. Jeg er så lei av å høre at jeg må begynne med menskopp fordi det er mye bedre. Det kan godt hende, men foreløbig har jeg og frøken tampong et godt og stabilt forhold – og jeg synes også du skal holde deg til din favoritt uten å føle deg presset til å bruke det ene eller det andre.

Ha en flott dag videre – jeg stikker straks i kantina for å kjøpe meg en sjokolade, før jeg skal presse nedpå to smertestillende.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts