Feber, foredrag og fame (litt ihvertfall)


I går holdt jeg foredrag for 9.klasse ved Gjerdrum ungdomsskole, og jeg "flatlina" skikkelig! Ellers var jeg på TV i går, i svenske "Outsiders".

Du vet når du merker at formen ikke er helt bra, men du ignorer det og kjører på likevel? Vel – jeg burde ha holdt dyna i går, da, for å si det sånn. Verre svada enn de stakkars ungene ble utsatt for skal du lete lenge etter, men jeg håper de fikk noe vettug ut av det. Jeg fikk noen tilbakemeldinger etterpå fra noen som i hvert fall ga uttrykk for at de var fornøyde, så jeg krysser fingrene for at jeg har greid å prakke på litt kroppspositivisme, selv om munne kjentes ut som Sahara, kroppen ikke greide å bestemme seg for om den var varm eller kald, og hodet lå i lake.

Apropos fingre – kroppsmyte, dag 268 var nettopp og hender og fingre:

For hvor ofte har man ikke hørt uttrykk som «pølsefingre» og «pianofingre»? Og hvem av de vil man helst ha – de som ser ut som grillpølser eller fingre som gir inntrykk av at man kan prestere noe…? Jeg tenker som så at; burde ikke strengt tatt det aller viktigste være at du kan bruke hendene dine?

Også leg lurer på om vi har en eneste kroppsdel som går fritt for skjønnhetsidealer, men jeg begynner å tvile... Alt skal rettes på, og pyntes på for å bli såkalt «perfekt», og nå i det siste har jeg begynt å tenke over hva perfekt egentlig bety? Hvem er det som har bestemt hva som er «perfekt»? Hvorfor er det blitt en slags kollektiv, vedtatt sannhet at det å være perfekt, eksempelvis er å ha såkalte «pianofingre» - altså slanke og lange fingre? Og hvorfor er dette det eneste rette? Hvorfor gjør vi narr av mennesker som ikke passer inn i dette idealet? O hvor ble det av funksjonen oppi alt dette?

Jeg skylder på skjønnhetsindustrien og reklamebransjen, som gir oss et ekstremt usunt bilde av hvordan vi skal se ut, og som hele tiden er avhengige av vår usikkerhet for å tjene penger, Kropp er trend, og det er tidvis en ganske farlig trend, med alt det fører med av bekymringer for å ikke se ut som idealet, og disse bekymringene kan fort føre til både angst, deperesjon og spisefortyrrelse.

Men før jeg skriver meg helt bort - i dag var det altså hender jeg skulle snakke om, og jeg tenker at man må slutte å bekymre seg og å ha komplekser for alt mulig, og heller tenke over alt det morsomme du kan gjøre med de!

Som en av følgerne mine på IG skrev – «Jeg er tegnspråktolk, negledesigner og blomsterdekoratør, og alt jeg kan skape med de to der er mer enn nok for meg. Psoriasisen får så bare være», og jeg synes det var så nydelig skrevet, for det er jo nettopp det som er poenget. Hun kan altså gjøre seg forstått ved hjelp av hendene sine, og kan til og med skape kunst med de.

Jeg kjenner folk som ikke har fingre, eller som har hender som ikke ser ut som alle andre hender, og de greier seg aldeles utmerket i dagliglivet. Det finnes mennesker som ikke har armer en gang, som lever fantastiske liv, uten at de ser ut til å ha noe bekymer. De er altfor opptatt med å leve til å bry seg om trivielle ting som en manglende finger eller fem, og det synes jeg er noe vi andre bør ha til ettertanke.

Så var jeg på svensk TV i går da. Det var jo stas, selv om jeg enda ikke har sett det. Jeg hater å se meg selv på TV, for jeg synes jeg er så klein, men basert på tilbakemeldingene jeg har fått så langt tror jeg at jeg absolutt ble fremstilt på en måte jeg kan stå inne for.

Noe hat kommer det selvsagt, i form av at jeg er usunn, stygg, etc, men ingen dødstrusler denne gangen da (bank i bordet)! En og annen chubby-chaser har også sendt meg melding, og det er vel strengt tatt heller ikke så innmari stas, om jeg skal være ærlig, men de fleste kan fortelle at de fikk noe ut av å se det jeg holder på med, og det er bra. Jeg vil jo helst være en slags Wonder Woan å redde verden fra kroppspress, og jeg har tenkt å holde på til den dagen jeg dør. Og da er det jo fint at det ikke er forgjeves!

Episoden kan ses her, for de som har D-play.

Jeg anbefaler å se hele episoden, både fordi en av intervjuobjektene er i sterk kontrast til meg (men jeg hadde litt sansen for ham likevel, jeg), med tanke på operasjoner, botox, etc, men også fordi den tredje personen som er intervjuet er dødskul! Herregud, for en mann, og for en inspirasjon! Han gjør absolutt alt!

Her er et lite utdrag fra episoden av Outsiders:


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts