Kronikker

- Å beholde håret på leggene er ikke et feministisk stunt

13.06.2020, KK

Coronakroppen, mammakroppen, bikinikroppen og den berømte sommerkroppen. Kropp, kropp, kropp. Kan vi si stopp nå?

Sjekk privilegiene dine!

05.06.2020, VG

Vi kan diskutere de hvite privilegiene til vi blir grønne, men hvis du ikke skjønner hva det er snakk om vil samtalen stagnere. Vi har derfor forsøkt å lage en innføring til deg som synes privilegier er vanskelig tematikk eller mener det ikke finnes noe som heter «hvite privilegium».

La kropp være kropp!

06.05.2020, VG

I dag er det verdens slankefrie dag, og den bør feires.

Det spiller ingen rolle om du ikke har opplevd annet enn hets

27.04.2020, ABC Nyheter

Nei, dette er ikke en kronikk om hvorvidt fedme er bra eller ei, selv om kronikkforfatter er tjukk. Dette er en kronikk om å passe på språket, fordi du ved å slenge rundt deg med nedsettende kommentarer kan såre noen du er glad i.

Corona rammer ulikt

05.04.2020, VG

Et virus gjør ikke forskjell på folk, sier vi, men det rammer ulikt likevel. Mangel på likestilling i samfunnet viser seg også i møtet med corona.

«Korona-kropp»-artikkel bidrar hverken med økt eller ny kunnskap

24.03.2020, Forskning.no

DEBATT: I en artikkel fra NMBU publisert hos forskning.no får leseren råd for hvordan man unngår «korona-kroppen». Skal vi virkelig ikke slippe unna kroppspresset selv når landet befinner seg i en pandemi?

Du blir ikke sprekere av å poste på Instagram!

30.03.2020, VG

Selv om påskeferie, russetid og alt som heter fest og moro er avlyst ser det ut til at en ting fortsatt består: Sommerkroppen 2020 har fått et tidlig startskudd, og skamme seg den som ikke er med på forberedelsene!

Influenser-debatten: – Nå må vi våkne opp, alle sammen

08.02.2029, VG.no

Fordeling av skyld og retting av pekefinger mot enkeltpersoner burde ikke være nivået vi legger debatten om ansvar i sosiale medier på. Vi må løfte både blikket og saken, og heller stille spørsmål ved påvirkerbransjen i sin helhet - uavhengig av hvilken side man står på.

Jeg stakk fingeren i halsen igjen

26.01.2020, NRK

Jeg har en spiseforstyrrelse, og inntil filmplakaten til filmen «Selvportrett» inntok bybildet hadde jeg kontroll på den.

– Vi må våge å spørre hvordan det egentlig går

02.01.2020

Hvert år forsøker 6000 mennesker å ta sitt eget liv i Norge. Cirka 600 greier det. Det er mange liv som kanskje kunne vært forandret dersom noen turte å spørre hvordan det egentlig går, og noen turte å svare. Derfor håper vi at 2020 blir året der vi tar bedre vare på hverandre. Og at 2020 blir året der regjeringen tar grep og styrker Helse-Norge.

Finnes det egentlig en bikinikropp?

05.08.2019, Bergens Tidende

DEBATT: Som tjukk, er jeg en vandrende skyteskive for helsepolitiet. De vil gjerne fortelle meg et og annet om meg og min helsetilstand.

– Skremmende at politikerne trekker på skuldrene

10.07.2019, VG

Kroppspress har kanskje kommet for å bli, men rettferdiggjør det å bare sitte på rumpa å se på at det skjer? Jeg synes det er skremmende at politikerne har en så nonchalant holdning til barn og unges psykiske helse, at de trekker på skuldrene og sier «prøv gjerne, men tviler på det funker».

Elle-saken: – Parodisk og dobbeltmoralsk

01.07.2019, VG

Vi vet at kroppspress er farlig. Vi vet at skjønnhetsindustrien tjener seg søkkrike på forbrukernes komplekser – komplekser skapt av industrien, slik at du skal gå rett i fella og tro at du ikke er god nok som du er. En ond, og farlig, sirkel. Nå er det på tide at myndighetene tar ansvar.

Vi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan

16.07.2019, ABC Nyheter

Den amerikanske artisten Halle Bailey har landet rollen som Ariel i live-innspillingen av «Den Lille Havfruen». Det har fått folk til å se rødt.

For å få «bikinikropp» er det bare å ta på seg en bikini

25.06.2019, ABC Nyheter

Når i alle dager fikk slanking nyhetsverdi? spør Carina Carlsen.

Babyspråk og diskriminering: – Jeg er sjokkert

16.06.2019, VG

Babyspråk, overkjøring, kjefting og diskriminering. Velkommen til hverdagen til folk med nedsatt funksjonsevne!

Ut mot «misforstått kroppspositivisme»: – Hyklersk!

18.03.2019, VG

Sophie Elise Isachsen og Anniken Jørgensen tjener godt på å få unge kvinner til å føle seg elendige. Det er derfor betenkelig at D2 fremstiller dem som sårbare og modige i sin kroppspositive spesial.

Vi må slutte å gratulere med kvinnedagen

8. mars 2019, ABC

Så var det på’n igjen. Vi bretter opp ermene og stålsetter oss for alt fra gratulasjoner og lovvord om hvor vakre kvinner er, til spytting og skjellsord om hvor forbanna bortskjemte drittkjerringer vi er, skriver Carina Elisabeth Carlsen.

Kropp er en feministisk kampsak

01.03.2019, Hamar Arbeiderblad

8. mars: I dag er det så vanlig å være misfornøyd med egen kropp og utseende at det har fått et eget begrep.

Jeg har ikke tenkt til å starte 2019 med selvforakt

03.01.2019

Slankepresset er konstant, og noe de fleste av oss kjenner på nesten daglig. Det er likevel aldri så sterkt som rundt første januar, skriver Carina Elisabeth Carlsen.

Når manndommen sitter i pungen

17.11.2018

Mannen. En kåt testosteronbombe på to ben, klar til å erobre verden med sin batongpenis! Eller…?

Drag Syndrome sprenger grenser på Elsker i helga!

09.11.2018

I en verden der RuPaul får Emmy-statuetter, dragqueens lipsyncher i besten sendetid, har millioner av følgere i sosiale medier og holder eventyrstunder for barn, opplever gruppen Drag Syndrome massiv hets i sosiale medier.

Hvorfor har man ikke et godt ord for kvinnelig onani?

5.11.2018

Nappe løken, stille Anders, dra’n, dra skinnet, runke… Kjær aktivitet har mange navn for de som har en penis, men hvorfor finnes det ikke noe godt, norsk ord for onani når du har en vulva?

Det handler om fettforakt, ikke bekymring for noens helse

31.10.2019, AN`BC Nyheter

Som tjukk kroppsaktivist er kanskje et av de argumentene jeg hører oftest, at vi ikke må normalisere overvekt. Men i selvhatets tidsalder spør jeg – hvorfor ikke?

Kunne jeg fått en sexy hamburger?

26.10.2018

Kronikk: Nå er det snart klart for Halloween igjen, og gatene kommer til å kry av sexy katter, sexy rørleggere og sexy babyer!

Skrot den helsikes BMI-skalaen!

19.10.2018, NRK.no

Din BMI sier ingenting om din helse, og jada, jeg vet at det ikke er risikofritt å være tjukk.

Pene piker haiker ikke

17.10.2018, ABC-nyheter

Det går et kollektivt kvinnehat gjennom verden, og sosiale medier er holdningenes utslagsvask.

Sosiale medier – roten til alt ondt?

10.10.2018, VG

I dag er det verdensdagen for psykisk helse, og i morgen er det FNs internasjonale jentedag. Bruk dagen til å snakke med de rundt deg om hvordan dere faktisk har det. Ikke svar «bra», når du har det vondt. Ikke kommenter andres kropp, men kommenter heller hvor gode de er til å være seg selv. Du er god nok som du er!

Ulrikke Falch og Carina Carlsen: Mener Mads Hansen mobber på Instagram

06.10.18, VG

Dersom Mads Hansen faktisk bryr seg om barn og unges psykiske helse, utover medieoppmerksomhet og ablegøyer på sosiale medier, finnes det mange andre ting han heller kan gjøre enn å sitte å gjøre narr av Carina Dahl og Isabel Raad på sosiale medier.

Er det virkelig verre å være tjukk enn slem?

04.10.2018, ABC Nyheter

Hvorfor er det førsteklasses underholdning, og noe vi kollektivt samles for å le av, når noen er tjukke? Og hvorfor er det å kalle noen tjukk en fornærmelse verre enn døden? Hva er det med tjukke mennesker som vekker de kjipere karaktertrekkene hos andre?

Ber TV 2 stanse Kardashian-serie

30.06.2018, VG

Kronikk: På TV 2 Sumo kan du se Kardashian-serien «Revenge Body» - «Because a great body is the best revenge.» I et land hvor vi ligger på verdenstoppen i dårlig selvfølelse, synes jeg det er en rar beslutning av kanalen. Ved å droppe serien kunne TV 2 tatt avstand fra den slags holdninger, og fokusert på en sunnere og mer positiv livsstil.

Sommerkroppen 2018: Helsepolitiet skal ikke få stoppe deg og meg fra å gå på stranda i sommer!

16.06.2018, VG.no

Kronikk: Livskvalitet trumfer fettprosent any day, og helsepolitiet skal ikke få stoppe hverken deg eller meg fra å gå på stranda i sommer. Husk at en sommerkropp, kan like gjerne være en helårskropp, og helårskroppen – den har mange former og fasonger.

«Bare fordi vi ser forskjellige ut, eller er født med et ulikt sett kromosomer, betyr ikke det at vi ikke kan ha det gøy sammen»

15.06.2018, Glåmdalen

Kronikk: Det er ikke uvanlig at vi forskjellsbehandler mennesker som er annerledes enn oss selv, men det betyr ikke at det er riktig av den grunn. Vi lurer på når vi skal slutte å snakke om «de» og «vi», og heller snakke om «oss»?

Kunnskapshull om seksuell helse

03.04.2018, Dagsavisen

«Snakk om det!» var et friskt pust i 2016 – 2018 er året vi gjør det!

Kvinnedagen: Bli en glåmdalsfeminist du også!

08.03.2018

Glåmdalsdistriktet har generelt lite tradisjon for å markere kvinnedagen nå i moderne tid, men sammen med den nye bølgen av unge feminister som finner sin stemme, blir det tydelig at dagen fremdeles er relevant.

Ingen gratulasjoner på kvinnedagen, takk!

07.03.2018

Med fare for å havne i kategorien surmaga feminist: Kvinnedagen er ikke dagen for kake og gratulasjoner. Det er dagen hvor jeg bretter opp ermene og gjør meg klar til kamp.

Hva skjer når kropp settes i bås?

27.01.2018

Kronikk: Vi sammenlikner oss ikke lenger med den peneste jenta i klassen, men med alle de peneste jentene i hele verden.

Det er skummelt og ignorant å gi seg selv definisjonsmakta på hva god helse er

22.12.2017

Kropp er på agendaen igjen, og definisjonen av hva god helse er, blir stadig strengere. Er det mulig å ha et litt rundere syn på det hele?

Elevane måtte rekne ut kor mykje ei kvinne må hoppe for å forbrenne ein sjokolade

20.09.2017

8. klassing frå Bergen reagerer på rekneoppgåve i årets nasjonale prøvar. – Oppgåva fremmar kroppspress, meiner Carina Elisabeth Carlsen.

Kroppshets av overvektige

07.08.2017

Er det kroppshets å vise bilde av kroppen til Erna Solberg?

- Nei, mener Carina Carlsen.

Sex og politikk

02.08.2017

Enda en gang må politikk vike for kropp og sex appeal.

Greit å være feit

VG, 22.07.2017

Carina Carlsen (30) drømmer om å redde verden med kroppen sin. Den har allerede reddet henne selv. Flere frodige damer fronter oppgjøret mot slankemaset.

«Må du være naken hele tiden?»

11.01. 2017, Kvinneguiden

Kan mer kropp bidra til mindre kroppspress? Ja, mener Carina.

- Når ble det greit å latterliggjøre folk på bakgrunn av hvordan de ser ut?

14.12. 2016, Kvinneguiden

Carina vil ha slutt på ny trend som hetser folk som faller utenfor skjønnhetsnormen.

Du er mer enn kroppen din

23.06.2016, Dagbladet

Alle mennesker, uavhengig av størrelse, kjønn, seksualitet, funksjonsevne eller nasjonalitet, har noe de kan være stolte av.

Sommerkroppen 2016

14.06.2016, Fet, men fattet

Innlegg under sommerfesten til "Fett", om sommer, sol og kropp.

«Jeg er lei av alle do’s and don’ts for oss tjukkaser»

27.05.2016, Kvinneguiden

Carina skal bryte en kroppsmyte om dagen i 365 dager.

- Man skal aller helst være blond med store pupper, ha en smal og trent midje, men ikke sixpack

21.05.2016, Dagbladet

Carina Elisabeth Carlsen (29) går inn for å bryte kroppsmyter.

Er det mulig å snu selvbildet fra hat til elsk? Det skal jeg prøve de neste 365 dagene | Carina Carlsen

13.05.2016, Aftenposten

Jeg har fått selvmordsoppfordringer på mail og blitt skreket ting etter på gaten. Jeg har svidd av tusenvis av kroner på mat i uken, for så å spy det opp. Jeg har brukt sex som selvskading fordi jeg har hatet meg selv.

Da er det kanskje ikke så rart at jeg friker ut ved tanken på å skulle gå i shorts offentlig?

«Hei, jeg heter Carina og jeg har PMS»

08.04.2016, Kvinneguiden

- Blir totalt psykopat noen dager hver måned.

- Du går glipp av mange bra folk hvis du bare går etter de slankeste og peneste

13.11.15, kjendis.no

Carina Carlsens (29) kjæreste liker henne som hun er.

- Å stå frem som tjukk og fornøyd er ikke alltid like lett

13.11.2015, TV2.no

Burlesk-danseren Carina «Fifi von Tassel» Carlsen (29) kastet klærne under Norske Talenter fordi hun ville provosere. 

Se burlesk-danser, der faldt nordmænd for brystet

EkstraBladet, 09.11.2015

Norges udgave af ’Britains got Talent’ fik ophidselsen til at brede sig i landet.

- Gjett om det provoserte at jeg kastet klærne!

12.11.2015, Aftenposten.no

Gjett om det provoserte at jeg kastet klærne!

- Er det ikke litt trist at kropp blir ensbetydende med vulgær og grisete?

11.11.2015, kvinneguiden.no

Carina svarer på kritikken etter nakenshowet på Norske Talenter.

Fortsett å være stolt!

14.10.2015, Dagsavisen

Marta Breen skrev i forrige uke at det har gått inflasjon i stolthetsbegrepet og at det ikke er noen bragd å ha en kropp. Hun oppfordrer folk til å fokusere på andre ting og å drite i kroppen. Jeg er uenig.

- Jeg vil heller være en kvinne som huskes for hva hun gjorde enn for at hun var så forbanna pen

Kvinneguiden.no, 19.09.2015

Carina Carlsen om retten til å være glad i egen kropp.

- Stakkars deg hvis du må se noen som er mindre attraktiv!

Kvinneguiden.no, 28.05.2015

Om kroppspositivisme og kroppsidealer

 

Filosofien er enkel: liker du ikke det du ser - se bort.

 

  

- Vi lever i et samfunn der det er verre å være tjukk enn slem

Kvinneguiden.no, 03.05.2015

Om kroppspositivisme og kroppsidealer

 

Hele livet har Carina Carlsen (28) hørt at hun er pen - til å være så tjukk.

Please reload