Om kroppspositivisme

Om

meg

Mitt navn er Carina Elisabeth Carlsen, og jeg er vernepleier, tidligere bulmiker, mislykket standup-komiker, burlesqueartist, skribent, respesjonist, og viktigst av alt - kroppspositivist. Jeg er også tjukk - og det er faktisk helt greit.

Da jeg var 16 år fikk jeg spiseforstyrrelse, som førte til ti år med et destruktivt selvbilde og et vanskelig forhold til egen kropp. 

Jeg vil i dag anse meg selv som frisk, og ønsker å ta opp kampen mot et samfunn der det er verre å være tjukk enn slem, og idealet er photoshop. 

Jeg går nå master i Empowerment og helsefremmende arbeid, og skal skrive massteroppgave om kroppsaktivisme i sosiale medier. 

Du kan lese mer om mitt arbeid her på denne nettsiden, samt følge meg på Instagram, Twitter og Facebook. 

Om

kroppspositivisme

Kroppspositivisme kommer av det amerikanske "body positivism" og kan enkelt oversettes til "kroppspositivisme". 

Kroppspositivisme handler for meg om å akseptere sin egen kropp og å ha en god psykisk helse direkte knyttet opp rundt eget selvbilde, men også å akseptere andres kropp og utseende. Jeg har de siste årene jobbet hardt for at kroppspositivisme skal bli et ord vi bruker i hverdagen, og drømmen er selvsagt å kunne skrive en bok om emnet. Jeg håper flere hiver seg på bølgen – det handler ikke om å ignorere helse og alt det der, men å elske seg selv og falle til ro med at det er greit å være seg selv. Du skal ikke bli syk fordi du ikke fyller de heller urealistiske kravene samfunnet har satt.

 

Å akseptere sin egen kropp i et samfunn der vi hele tiden blir påminnet hvor feil vi er, er viktig. Et negativt selvbilde gir dårligere livskvalitet, og kan føre til svært vonde tanker rundt egen kropp og selvbilde. Dette gjelder kanskje spesielt for unge mennesker nå i dag, som vokser opp i et samfunn der kroppsidealet både er sykelig og uoppnåelig. Det er derfor viktig å motivere til selvaksept og selvelsk, og å innse at man er bra nok akkurat som man er. Dette gjelder uansett kroppsfasong, kjønn eller eventuelle funksjonsnedsettelser.

 

Anbefalt lesning:

"Jeg kjemper ikke for retten til å være feit, men for retten til å være seg selv og å være glad i sin egen kropp"

Min bakgrunn
Jeg ble i 2015 ferdigutdannet som vernepleier (HiOA), med fordypning i sexologi og funksjonshemmede (HiOA), samt masteremne i seksuell helse (HiOA). For øyeblikket går jeg master i Empowerment og helsefremmende arbeid.
Jeg har i flere år arbeidet som frilansjournalist, og har de siste årene vært spaltist for blant annet damebladet Woman, og kvinneguiden.no.
Fra 2017 har jeg også vært en av tre gruppeledere i FRI Oslo og Akershus' treffpunkt for skeive utviklingshemmede, "PUST UT". 
I tillegg til kroppspositivisme, jobber jeg også for et mer åpent og sexpositivistisk samfunn, i form av mindre stigma rundt kjønn, seksualitet og identitet. 
 
For fullstendig CV - klikk her.